תירגול יוגה בסגנון מייסור, היא הדרך המסורתית ללמוד אשטנגה יוגה כפי שלימד שרי קיי פטאהבי ג׳ויס (1915-2009), ור. שאראת ג׳ויס נכדו וממשיכו (1971-2024) בעיר מייסור שבדרום הודו.
סגנון מייסור, הוא תירגול אישי אשר מתקיים בחלל עם קבוצה של מתרגלים, תחת הכוונה והשגחה של המורה. בדרך זו מתאפשר לתלמיד להתפתח ולהתקדם בקצב שהוא בטוח ואידיאלי עבור היכולות הייחודיות שלו, וזו הדרך הבטוחה והטובה ביותר ללמוד ולתרגל אשטנגה יוגה.
בחדר מייסור מתרגלים יחד זה לצד זה, מתרגלים מתחילים, ומתרגלים מנוסים יותר.כל תלמיד מתרגל עד המקום המתאים עבורו לפי הניסיון, היכולות, הריכוז, הכח, הגמישות והסיבולת שהוא מפתח עם הזמן. המורה מלמד כל תלמיד באופן אינדיבידואלי, ואסאנות (תנוחות) חדשות ניתנות ע״י המורה אחת אחרי השנייה לפי הסדר של הסדרות באשטנגה יוגה המסורתית, כאשר כל אסאנה מכינה את הגוף ואת התודעה לאסאנה שלאחריה.
בחלל מייסור, כל התלמידים מקבלים יחס אישי ותשומת לב מהמורה, והשיעורים מתנהלים בשקט תוך כדי הכוונה דרך מגע ידיים תרפויטי של המורה.
* התלמיד יכול לבקש בכל זמן לא לקבל הכוונה במגע, וכמובן שנכבד את בקשתו.
בשיטת האשטנגה יוגה מתקיים סינכרון של הנשימה ביחד עם סדרה של תנוחות, תהליך המייצר חום פנימי וזיעה אשר מטהרת ומנקה את האיברים הפנימיים, השרירים והרקמות בגוף. התירגול מסייע למחזוריות הדם, לחיזוק ליבת הגוף, לגמישות הגוף, לריכוז ותודעה שקטה ורגועה.
כבר מהיום הראשון, התלמידים לומדים כיצד לפתח עצמאות בתירגול בזמן שמורה מדריך ותומך בהם. תוך כדי התפתחות התלמיד והיכולת שלו לזכור את סדר התנוחות בע״פ, סינכרון הנשימות עם התנוחות, ונקודות המבט בכל תנוחה, משתפרת יכולת הריכוז, הביטחון והנוחות של התלמיד, ובהמשך מפתח התלמיד יציבות ורוגע.
בדרך כלל מתחילים בשבוע הראשון עם הברכות לשמש A,B ,ולאט לאט מתקדמים.
שיטת האשטנגה יוגה נועדה להיות תירגול יומיומי.
לפי המסורת מתרגלים בכל יום מלבד שבתות, ימי ירח ( תחילת ירח וירח מלא), ובשלושת הימים הראשונים לווסת.
כאשר מתרגלים בין 5-6 פעמים בשבוע, נוצר חום פנימי המאפשר לגוף להיפתח, להיטהר ולהתפתח בדרך בטוחה. תירגול שהוא אינו יומיומי עלול לגרום לפציעות, וההתפתחות לא תיהיה עיקבית.
התירגול מתחיל קצר ועם הזמן כאשר כל הסדרה הראשונה נלמדת הוא אורך כשעה וחצי.
על התלמיד לתרגל אסאנות עד האסאנה הניתנת לו על ידי המורה, ואין לדלג על אסאנות או לשנות אותם, למעט מקרים מיוחדים כגון פציעות וכו׳ בהם ניתנות אדאפטאציות מהמורה.
גם כאשר תלמיד לא חש בטוב או עייף, תירגול קצר עדיף מאשר לא לתרגל כלל.
הרעיון הוא להופיע על המזרן מדי יום, ולפתח עיקביות ומסירות.
© 2024 כל הזכויות שמורות MYSORE YOGA TEL AVIV
מדיניות פרטיות